Hloubka skříní je vždy kompromis

Výrobky

Obrovskou předností skříní na míru je vždy možnost zvolit si její libovolnou hloubku. Výrobce se vám přizpůsobí, stejně tak se přizpůsobí i vašemu návrhu vnitřního uspořádání. Pokaždé jde ale o kompromis, kdy na jedné misce vah sedí dostatek úložného zázemí, a tu druhou vyvažuje volný prostor v místnosti.

nábytek v ložnici

Cvičná simulace – většina zájemců o vestavěné skříně W911 https://www.sten-skrine.cz/w911 osloví bytového architekta, anebo si nechá poradit známými či samotnými tvůrci nábytku ohledně rozmístění zásuvek a regálů, jejich počtu a velikosti. Pak se ale stává, že zjistíte, že potřebujete ještě kousek místa, nebo naopak skříň zbytečně ční do prostoru, využitá jen třeba ze 70 procent. Některým lidem se již osvědčilo vyšetřit několik hodin volného času a provést cvičnou simulaci – zkušebně, třeba na postel, postupně vyskládat věci tak, jak budou umístěné ve skříni, přitom pořizovat fotky a zapisovat si výsledky někam na papír. Je to dokonalý etalon, který prověří vaše skutečné možnosti a hlavně zjistí přesné požadavky.

vestavba v ložnici

U některých situací nakonec můžete dospět k závěru, že vám stačí hloubka jen 40 cm, nikoli 65 cm, jak to bývá běžně zvykem, a takto lze i řešit kupříkladu i skříň s ramínky, kdy je umístíte na konzoli připevněnou kolmo na zadní stěnu, tedy ne rovnoběžně.

Simulace ukládání věcí je užitečná i tehdy, kdy nešikovně skládáte oděvy a přitom by to šlo i jinak, úsporněji. Nezapomeňte, že úložný objem skříní na míru je obrovský, ve srovnání s klasickou skříní tu není žádný „mrtvý“ prostor, jde o precizní řešení od stropu k podlaze a právě to je důvodem, proč slaví stále tento typ nábytku obrovský úspěch. Zájem o komplexní sestavu úložného prostoru přesně podle požadavků zákazníka stoupá i proto, že je vše přehledně uskladněno na jednom místě, nemusíte neustále pobíhat po bytě a něco hledat a v situaci, kdy se skříň nachází v předsíni či pod schodištěm, si nebudete připadat v obývacím pokoji či v ložnici jako ve skladišti.